Biografie

Hallo, ik ben Diana Wolsink-van Landeghem. Ik ben geboren in 1981 en getogen in Limburg. Op mijn negentiende ben ik verhuisd naar de stad Groningen, waar ik sindsdien woon. Ik vind Groningen een fijne stad en voel mij er thuis. Ik noem mijzelf een Groningse met een zachte g.

Studie en werk

Ik heb verschillende studies aan de universiteit gedaan, en daarna een paar jaar gewerkt. Ik heb onder andere in De Nieuwe Weg gewerkt, een natuurvoedingswinkel, gelegen aan de Nieuwe Weg in Groningen. Ik heb daar allerlei winkelactiviteiten verricht en het was een leuke tijd.
Ik heb (ook) een jaar in de Wereldwinkel gewerkt. Ook dit vond ik erg leuk, ook leuke collega's. Daarna kreeg ik een baan bij ZINNzorg, locatie Patrimonium. ZINNzorg is zorg voor ouderen. Ik werkte bij de afdeling welzijn. Ik heb daar onder andere in de bibliotheek gewerkt. Hier heb ik drie jaar gewerkt. Ik ben begin 2014 ermee gestopt, omdat ik toe was aan wat anders. Na die tijd heb ik een paar maanden gewerkt bij tweedehands merkkleding Viva! in Groningen. Ik zou zeker adviseren om eens daar te kijken, want je kunt er mooie merkkleding kopen voor H&M en HEMA prijzen of zelfs nog lager.

Schrijven en webdesignen

Sinds een paar jaar heb ik mij helemaal gestort op (artikelen) schrijven o.a. voor een paar tijdschriften, en ben mezelf gaan leren websites bouwen. Ik maak inmiddels, betaald, websites voor klanten. Sinds juli 2017 runnen mijn man en ik een IT bedrijf (VOF) genaamd Wolsink IT.
Zie ook mijn Webdesign pagina.

Uitgegeven boeken

Wat betreft mijn boeken: mijn zesde boek is in september 2017 uitgekomen. Mijn boeken zijn te koop bij Boekscout, maar ik heb van sommige zelf ook een aantal in voorraad. Ik vind het heerlijk om te schrijven, en ben erg blij dat er nu erkenning voor is in de zin van uitgeven van boeken, en publicatie in meer (online) tijdschriften.
Ik schrijf al sinds mijn achtste.

Verder houd ik van lezen, sporten, muziek luisteren, onze cavia's Piepertje, Roosje en hun jongen, onze parkiet Croky, onze dwergpapegaai Coco, en boven alles houd ik van mijn man, met wie ik samen woon in Groningen.

Ambassadeur

Omdat ik een psychiatrische achtergrond heb, ben ik sinds een tijdje ambassadeur geworden voor het Fonds Psychische Gezondheid. Dit om stigma en taboe te bestrijden. Daarnaast heb ik een website opgericht Een Andere Psychiatrie omdat ik denk dat de psychiatrie anders kan.

"Fonds Psychische Gezondheid is een goed doel dat streeft naar een samenleving waar mensen niet alleen lichamelijk, maar ook psychisch gezond zijn. En daar willen we aandacht voor vragen. Dat doen we graag samen met u, in de rol van ambassadeur. We hebben immers dezelfde doelstelling. Ambassadeurs zijn mensen die het belang van psychische gezondheid onder de aandacht willen brengen en daarom het Fonds en zijn activiteiten willen promoten. Hoe groter de groep ambassadeurs, hoe beter we onze doelstelling kunnen verwezenlijken op een open manier, positieve manier en zonder schaamte kunnen praten over psychische gezondheid en psychische problemen."